rootszone.dk var onsdag inviteret til DJBFAs prisfest på Dokken i København, hvis vindere dog ikke kan siges at være i folkbranchen. For det var hhv. Shaka Loveless, jazz- og ex-TV-mand Nulle (Elith Nykjær) og Lars Winther fra JazzDanmark, som hver fik æren og 25.000 skattefri kroner, og hver især var meget glade og takkede venner og kolleger.

Pressefoto

Pressefoto

Til gengæld var violinisten Harald Haugaard en udmærket DJ, og Eskil Romme, formand for Folk Danmark, Morten Alfred Høirup og Jacob Svendsen til stede blandt de mange medlemmer af Danske Jazz Beat og Folk Autorer. Og Ane Trolles udgave af Shaka Loveless-sangen ”Dengang du græd” var nærmest helt folksk.

Der var fine taler til de glade prisvindere og meget forskellig og spændende musik, som i overvældende grad viste alsidigheden i dansk musik. Udover Trolle var det bl.a. Michael Møller med bigband, Rumpistol og Aquasonic – The Movie, et lidt bizart, men ambitiøst projekt med sang og musik udøvet under vand.

Konferencieren kom fra vores egne rækker, så at sige, nemlig den uforlignelige Niels Hausgaard, som uden hverken guitar eller en eneste sang i imponerende grad viste sin evne til at at være i nuet og gå med det i form af begavede betragtninger og sjove kommentarer. Åben over for mennesker og musik i alle afskygninger. Han reciterede et selvskrevet digt med sædvanlig humor og bid og blev for mig at se aftenens egentlige stjerne. Niels Hausgaard bandt aftenen sammen og viste alle tilstedeværende musikere noget vigtigt om tilstedeværelse og showmanship. DJBFAs formand Susi Hyldgaard sagde også gode ord til medlemmerne og aftenens prismodtagere. Hun fik selv prisen i 2010, da den uddeltes første gang.