Forsøg på remix af ældre optagelser kan være en vals på vippen. De oprindelige mix var som følge af tekniske begrænsninger noget tættere og desuden mixet til vinylmediet. Derved opstår faren for, at de gamle indspilninger så at sige bliver skilt ad og ikke kan holde til nutidens teknologi. Et grelt eksempel er remixet af den ikoniske ”Hip” med Steppeulvene.

Den danske gruppe La Bastringue med Jes Kroman i front gjorde i 1980´erne et bravt forsøg på at udbrede kendskabet til den traditionelle musik fra fransktalende Québec i Canada. De franske sangtekster var gendigtet til dansk, hvilket kan høres på gruppens LP fra 1986. Netop denne plade er nu genudgivet i et digitalt remix.

Til alt held har man i dette tilfælde varet forsigtige ved mixerpulten og undgået at pille den gamle musik fra hinanden. Specielt med en liveindspilning som denne kan det gå helt galt. Til gengæld har man tilføjet en bas på langt de fleste af stykkerne i det nye mix, formentlig for at give musikken mere bund. Det kan give god mening, men i dette tilfælde er den mixet både ganske hørbart og noget ”uldent” og er derved med til at berøve musikken noget af dens tørhed. Desuden overtager den delvist guitarernes funktion og er med til at udviske deres placering i lydbilledet. Samlet set kommer bassen til at fremstå delvist som et fremmedelement i det oprindelige lydbillede, hvilket burde kunne være undgået med et andet basmix i tættere pagt med musikken.

Nå, der skal alligevel slås et slag for La Bastringues efterhånden bedagede fransk-canadiske musik med dens gnist og spilleglæde. Udover gejsten og entusiasmen er de dengang noget yngre musikeres kvalifikationer absolut ikke noget, de skal hånes for. Tværtimod. Deres formidling af Québecs livsbekræftende musik afspejler netop dette kendetegn, og genudgivelsen er berettiget.