Musik fungerer altid bedst i levende live. Hvad angår duoen Fromseier & Hockings, er det fra scenen, vi med fuldt udbytte kan opleve deres intense nærvær og umiddelbare charme. Derfor er det fint, at de nu har udsendt 6 af deres numre på en digital liveudgivelse, optaget i Egtved Forsamlingshus i februar. Musikken kan høres på relevante digitale medier som Spotify, iTunes mv.

Flere end de seks stykker ville være ønskeligt, men det valg må jo have sin rimelige forklaring. På selskabets link med musikken får vi ikke så meget mere orientering om stykkerne end deres titler. End ikke komponisterne. Velvidende at duoen komponerer en del af deres materiale selv, vil et kvalificeret gæt være, at stykkerne er af egen hånd – eller hænder – måske undtaget sangene Vaggaviza og Age Te Bys, som vel kunne være traditionelle fra Ditte Fromseiers fødeø Bornholm.

Et forsøg på at analysere eventuelle forskelle på de to ægtefolks kompositioner er af ovenstående årsager ikke mulig, men de er så forbundne i deres musik, at det et godt stykke af vejen også ville være irrelevant. Forbundetheden udmønter sig i et forbilledligt tæt sammenspil, som gnistrer specielt stærkt, når studiets sterilitet ikke er rammen.

Ditte Fromseiers ekspressive spil på violin og viola sekunderes af Sigurd Hockings’ særdeles kompetente guitarspil. Han kandiderer åbenlyst til en status som landets bedste inden for genren. Hans bidrag rækker et stykke videre end blot akkompagnement, ikke mindst hørbart på soloindsatserne i Shiny Fiddle. Ditte Fromseier synger indfølt og nærværende med sin på den gode måde uskolede stemme, og Sigurd Hockings sekunderer udmærket på Age Te Bys.

Kompositionerne er svære at henføre til en bestemt tradition. Umiddelbart lyder de som konglomerater af forskellige nordiske traditioner, men der er jo ingen grund til at rubricere musik, der fungerer – og det gør den her. Hvis man vil have duoens forklarende og charmerende introduktioner med, må man ud og høre dem live – og det kan anbefales!

https://go2016.gofolk.dk/2020/07/30/fromseier-hockings-live-go1320/