Nordskær er en forholdsvist nydannet kvartet med base i Vendsyssel, bestående af musikere fra både Norge, Sverige og Danmark. De betegner deres selvkomponerede musik som ny nordisk folkemusik, og betegnelsen dækker over kompositioner med inspiration fra alle tre landes traditioner. Det er ”så godt som” norsk, svensk og dansk med islæt af et mere internationalt tonesprog.

Norske Eirik Moland spiller harmonika, synthesizer og percussion; svenske Mats Lindblad guitar og mandolin; norske Arthur Vetvik violin, og danske Signe Wang Carlsen trakterer elbas og percussion. Musikernes formelle musikuddannelser er hørbare. Arrangementerne er stramme, og udførelserne har ikke folkemusikkens rustikt swingende karakter. Der associeres uvilkårligt til det nyligt udkomne album med Danish Fiddle Quartet. Ligesom dem har også ”Så godt som…” et kammermusikalsk udtryk. Selv Signe Wang Carlsen er som eneste rytmisk uddannede loyal over for udtrykket.

Kompositioner og arrangementer er absolut gode, men musikken vil ikke for alvor løfte sig, måske påvirket af studiets sterilitet. De Nordiske Spillemænd, dannet helt tilbage i 1972, har vist, at klassisk uddannede musikere kunne få ”kammerfolk” til at swinge. Måske skulle Nordskær lytte til de gamle plader fra 1970’erne og forsøge at slå sig lidt mere løs. Umiddelbart behersker de fire musikere deres instrumenter tilstrækkeligt til at kunne tilføre stykkerne noget mere nerve og vildskab, men hvem ved, måske er det ikke deres koncept.

https://nordskaer.dk/

YouTube Music