Sangeren og guitaristen Mads Westfall er måske mest kendt for sin medvirken i visetrioen Halfdanskerne, men han har også arbejdet som solist, siden han for omkring 10 år siden valgte musikken fremfor juraen. Det kan man vel næppe fortænke ham i. Som solist har han diverteret folket med eget materiale, men også med nye og finurlige tekster til kendte danske og internationale sange.

Nu præsenterer han en ny digital udgivelse, som han kalder et ”opsamlingsalbum i 2. potens”. For halvdelens vedkommende kan vi stifte bekendtskab med udvalgte videreførelser af kendte sange med egen ny musik. Vi kan bl.a. høre, hvad der senere skete med Mona og Jesper Ravn i Søren Kragh-Jacobsens klassiske ”Kender du det”, og hvad Don McLeans ”American Pie” kunne have handlet om, hvis den var skrevet i 1980’erne. De øvrige fem af de i alt 10 numre er et udvalg af Mads Westfalls egne sange, som han har bearbejdet efter det samme princip.

Teksterne med et smil på læben og et fint glimt i øjet er skrevet i et almindeligt og umiddelbart tilgængeligt sprog, og de er ikke bare til øjeblikkelig og flygtig underholdning. Mads Westfalls sangstemme er tilsvarende almindelig, og fremførelserne af teksterne fremstår derved på bedste vis autentiske og oprigtige. Hvis hans tilhørere er indstillet på at lytte sig ind i ordene, kan de sagtens gå fra hans koncerter med både smil i øjnene og refleksioner over den almindelige dagligdag.

Den musikalske indpakning drukner ikke ordene, men er heller ikke underordnet. Melodierne er gennemkomponerede uden at være komplicerede og understøtter derved de enkelte tekster på udmærket vis. Westfall står som hovedregel for den akustiske guitar og har derudover haft Tom Kræmer Lindby med sig i studiet til at tage sig af bas, trommer, guitarer og tangenter. Genremæssigt er musikken ikke éntydig, men kan vel nærmest betegnes som en slags sangskriver-poprock med afstikkere til reggae på et par numre.

Mads Westfall kan som nævnt noget med ordene, og ”Den tid der er gået” er et sympatisk og behageligt bekendtskab.

www.facebook.com/madskulin/posts/10154667847733317:0

http://www.madsw.dk/