Sofia Karlsson Pressefoto

Sofia Karlsson Pressefoto

Med Eddi Reader i spidsen (naturligvis) sluttede Gudman-prisuddelings-hyldestkoncerten af med verdenshittet (It’s Got To Be) Perfect, og det var i sandhed en fuldstændig perfekt aften i Amager Bio. Årets Gudman gik til Gustav Ljunggren, som var på scenen stort set gennem de tre sæt, som aftenen bestod af, og han har vel nok spillet på op imod 12 forskellige instrumenter. I løbet af de næste timer præsenterede han et væld af navne, der gav et eller to numre hver, og det gav koncerten en enestående variation og musikalsk spændvidde.

Teitur Pressefoto

Teitur Pressefoto

Der var Povl Dissing med mikrofon i den ene hånd og stok i den anden, Emil de Waal og Per Ekdahl i trommedyst/samspil, Sofia Karlsson i diverse sammenhænge, Anders Matthesen med en skøn, varm sang, Kasper Eistrup med to vidunderlige sange! Nulle på klarinet igen og igen, wow, Peter Sommer, Thomas Helmig, Nikolaj Busk her og der og mange flere, heriblandt Ms Reader og Cathy Jordan, der sammen med bl.a. Sofia Karlsson skabte en fest i tredje sæt med en hel masse musikere på scenen. Indimellem forlod Ljunggren den store scene for at sætte sig til flyglet på den såkaldte klaver-ø nede i salen, hvor han akkompagnerede bl.a. Mads Damsgaard Kristiansen (Reptile Youth) og Marie Key. Som en total overraskelse kom også Teitur på scenen og spillede sit måske største hit, og det jeg håbede på: Louis, Louis. Måske højdepunktet for mig, men aftenen var i det hele taget på topniveau hele vejen igennem. Gad vide om nogen har optaget hele molevitten? I wish.

Gustaf Ljunggren Pressefoto

Gustaf Ljunggren Pressefoto

Gudman-festen blev en tour de force af fantastiske musikere på alle instrumenter, der spillede den fedeste og meget forskellige musik. Og det stod også lysende klart, hvorfor netop Gustaf Ljunggren skulle modtage æren som Årets Gudman, en check på 20.000 kr. fra Tuborg Fondet og en på 10.000 kr. fra 4-Sound Danmark. TIL LYKKE, Ljunggren og til lykke til alle dem, der var så heldige (forudseende!?) at være publikum ved koncerten søndag aften.