Trio Mio

Trio Mio

Så er det tid til festival i Esbjerg, hvor der for anden gang afholdes Folk & Fæstival. Festivalen blev etableret i forbindelse med, at Syddansk Musikkonservatorium/SDMK skulle flytte fra Odense til Esbjerg.

Officiel åbning finder sted 14. maj kl. 17 med Esbjerg Ensemble feat. den norske violinist Bjarte Eike og Basco. Allerede inden da har Basco holdt master class fra kl. 11.  Lørdag eftermiddag er det Nikolaj Busk sammen med Hugo Rasmussen, der fortæller om sit lange liv i samspil med ALT OG ALLE, som der står i programmet.

Og dagen før er der forfest eller rettere forfæst i Huset, hvorefter festivalen kører torsdag, fredag og lørdag på en række forskellige spillesteder: SDMK, Huset, Plænen ved Huset, Esbjerg Hovedbibliotek, Underground, Konfus og Apels Vinstue. Hele lørdag eftermiddag fra kl. 12 til 18 er der koncerter på Plænen.

Nikolaj Busk Fotos: Per Dyrholm

Nikolaj Busk Fotos: Per Dyrholm

Her bliver mange fine koncerter med navne som Hal & Nikolaj, Trio Mio, U.L.C. Quintet, Musikorkestret, Peter & Paul Banks: Over Atlanten og Fanø Fiddlers –  og flere endnu: Dødssejleren, Heimatt, Jupiters Øje, Hugo Rasmussen sammen med Maria Emig og Bo Møller m.fl. Foruden jams, master classes og danseworkshops med FOD. Esbjerg kommer virkelig til at syde af folkemusik og folkstemning.

Lørdag aften rundes af på Vinbaren fra kl. 23 med Folk & Fæstival Allstars, som utvivlsomt bliver den fedeste kulmination på festivalen. En del af musikken er uden entré, og nogle kræver billet til rimelige priser. Hvis der ikke er udsolgt, kan man købe partout-armbånd til koncerterne i Huset i forsalg til kun 200 kr.

Man kan læse alle detaljer om de mange navne, steder, tidspunkter, overnatningsmuligheder og endda parkering på den meget fine, og overskuelige hjemmeside folkogfaestival.dk.  Her står også kontaktnavne og numre på SMDK, Huset Esbjerg og Folk & Fæstivals PR & Fæstivalkoordinator Casper Mikkelsen.

www.folkogfaestival.dk