Festivalsommeren 2021 foregår i en noget mere begrænset udgave, end vi alle sammen ønsker. Men heldigvis er der en masse festivallignende tiltag i gang rundt omkring i landet, og den lille festival Musik over Præstø Fjord er helt klar. Den ligger så sent – 5. til 8. august – at arrangørerne anser det for sikkert, at den gennemføres og det med et stærkt program. Efter 1. august må der gerne være et publikum på 1.000, og det passer fint til MoPF. Dog må der ikke camperes på festivalområdet, men med gode muligheder i lokalområdet. Men ellers er alle sejl sat til i Nørre Smidstrup ved Tappernøje.

Peter “Puma” Hedlund

Festivalpladsen åbnes torsdag d. 5. august kl. 16, og kl. 20 spiller Trolska Polska. Køber man billet ved indgangen til fredag-lørdag eller (helst) har allerede købt i forsalg, er der også adgang denne aften – en dejlig start på en lang weekend med nordisk folkemusik, dans, buskspil, cirkusgøgl, workshops, showcases, vikinge- og andre boder, børnetelt og Dronemusik Danmark slår formidlingsteltet op med deres nøgleharper, sækkepiber og drejelirer, ligesom der er prisuddelinger, bal med mere. Der bliver fuld gang på pladsen under Dansetræet, Café-Scenen i år med trægulv til dans, Bålhuset, Viseteltet, sessions og så videre. Danseladen bruges dog ikke i år.

Hele det omfattende program og ja, virkelig alle detaljer kan ses på festivalens hjemmeside. Gør det endelig., For blot at nævne få af festivalens navne: Bragr, Ea Philippa, Desirée Saarela (F), Kolonien (S) øverste foto, Mia Gudhammer & Morten Alfred Høirup med finsk backup i skikkelser af finske Arto Järvelä & Tapani Varis, Optur, Peter Puma & Mathias Hedlund (S), Stine Klingsten, Tina Qauntey (S) og sangcirkel med MC Hansen.

Billet koster 400 kr. pr. dag (fredag og lørdag). Torsdag aften indgår, og så er der toprydning for de, der kan være med plus efterfest med mad og musik: Grassolin spiller fra 15.30. I år er MoPF gratis for børn under 15 og halv pris for unge op til 25 år. Har man købt billet til hel pris, refunderes der. Du bedes købe madbilletter straks ved ankomsten, kontant eller MobilePay.

Her er virkelig lagt op til ægte nordisk folkemusikfest og supermeget hygge.

www.mopf.dk

BragR