Foto: David McClister

Foto: David McClister

Pas på Dixie Chicks! Endnu en pigegruppe fra USA er på vej til danske koncertsale. Della Mae hedder den (snuppet fra teksten til bluegrasssangen Big Spike Hammer) og de spiller akustisk bluegrass/americana med fortrinsvis egne sange.

Kimber Ludiker håndplukkede for nogle år siden de øvrige musikere, som kommer fra forskellige områder i USA og har meget forskellig musikalsk baggrund, til nogle festivaljobs. De blev modtaget så godt, at de fortsatte samarbejdet. De synger himmelsk og er alle gode instrumentalister. Violinisten spiller noget så eksotisk som 5-stringet violin, og apropos eksotisk: For nylig var de på en turne i Pakistan, Uzbekistan, Turkmenistan, Kazakhstan, Kirgisitan and Tajikistan., hvor de spillede med lokale musikere og børn i et undervisningsprogram. (Her undlader jeg alle vitser om droner i luften og droner i musikken). Kvintetten er imidlertid tro mod den traditionelle musik fra USA, hvilket fremgår af deres to CD-udgivelser.

Della Mae spiller d. 6/5 Posten i Odense, d.7/5 i Baltoppen, Ballerup (med support af Workers in Songs) samt  d. 10/5 Musikhuset Aarhus

Tjek dem på www, facebook, m.m.

 

http://dellamae.com/