Syv bands er nu udvalgt til årets Folk Spot Denmark på Tønder Festival fredag d. 25. og lørdag d. 26. august. Det bliver afviklet for femte gang, og showcasen arrangeres af ROSA i samarbejde med Tønder Festival. Bandene er blevet udvalgt efter ansøgning i november om at få muligheden for en 30 minutters showcase-koncert hver.

De syv udvalgte er Floating Sofa Quartet med musikere fra Danmark, Sverige og Finland: Clara Tesch, Mads Kjøller-Henningsen, Malte Zeeberg og Leija Lautamaja, og det er kvartetten World On A String med de fire musikere John Sund, Bjarke Falgren, Morten Lundsby og Mirwais Fedal. Det er også Mallebrok, som består af David Mondrup, Morten Musicus, Jonas Lindh, Jacob Lund og med Mia Guldhammer i front.

Floating Sofa Quartet Pressefoto

Floating Sofa Quartet Pressefoto

Spöket i Köket danner næsten et helt fodboldhold, og som det hedder på medlem (også her) Mads Kjøller-Henningsens hjemmeside: ”Spöket i Köket udmærker sig ved at være Skandinaviens eneste nordisk/fransk-canadiske cross-over folkemusik-bigband”. Trioen Det Yderste Hav præsenterer dansemusik fra Fanø og består af Peter Uhrbrand, Jørgen Bjørslev og Jeppe Brixvold.

Andreas Tophøj & Rune Barslund er også med – de udsendte deres første EP for tre år siden, men havde to år tidligere fået prisen ”Årets Track” ved DMA. Duoen har fået ny inspiration efter ophold i USA og Irland, som de kombinerer med danske folkemusik. Endelig kan man glæde sig over at Zenobia, søstrene Louise og Charlotte Støjberg samt Mette Kathrine Jensen Strærk, er klar med danske sange, uanset om de så vælger Carl Nielsen-sange, danske højskolesange eller sange fra deres eget nykomponerede album. Desuden kommer et norsk orkester, der offentliggøres senere som led i en udvekslingsaftale mellem Folk Spot Denmark og Folkelarm i Norge.

På Folk Spot Denmark har musikbranchen chancen for at komme helt tæt på musikerne, og arrangementet giver desuden de inviterede gæster mulighed for at opleve Tønder Festival, som i over 40 år har været en af de mest toneangivende folk- og roots-festivaler i Europa. Foruden selve showcase-koncerterne vil der være møder og netværks-events mellem de optrædende bands og de inviterede branchefolk, der plejer at komme fra det meste af Europa, Canada og USA.