Den årlige Copenhagen World Music Festival er i fuld gang – den begyndte onsdag. Men fra torsdag til og med søndag er der stadig mere end 40 vidt forskellige verdensmusikkoncerter at opleve på godt og vel 12 spillesteder. I år har CWMF øget fokus på kvindelige kunstnere, og det fejres bl.a. med en gratis koncert lørdag den 5. september fra kl. 15.00 på Sankt Hans Torv. Her spiller det kvindelige ensemble Radiant Arcadia, sanger og saz-spiller Mizgin og Jullie Hjetland. I et samarbejde med Rumpistol skaber hun et spændende møde mellem nordisk folkemusik og et elektronisk lydunivers i projektet Lukkif.

Lukkif

Lukkif

Også den unge scene får særligt fokus. Her blandes worldmusikken lystigt med elektroniske beats, hip hop, pop og dance hall til en dansabel partybooster. Torsdag aften indtager DJ OK Funky således Culture Box og byder op til mange svedige timer på dansegulvet sammen med Lady Smitta og Fufu Afreaq. Lørdag aften på Kayakbar kan man opleve Tamra Rosanes, J.Tex og Tim Kristensen, og lørdag spiller Lucky Lou americana/country/roots på Bartof Café. Andre af spillestederne er Verdenskultur Centret, KoncertKirken, Tranquebar og Klaverfabrikken i Hillerød, som byder på Hudna,

Tamra Rosanes

Tamra Rosanes. Fotos: Per dyrholm

Området under Bispeengbuen bliver til et sprudlende mekka af insisterende rytmer, når CWMF samarbejder med Carpark Festival om at præsentere hhv. ”Afrofredag” og ”Latinlørdag” kan man opleve Alain Apaloo og Trypical Cumbia live samt DJ’s begge dage fra kl. 16.00. Det skulle blive noget af en funky gadefest. Helt unikt præsenterer Copenhagen World Music Festival “Stemmen fra Tahrir”, Ramy Essam. I 2011, da “Det Arabiske Forår” skyllede ind over Egypten, stod han dagligt på scenen på Tahrir-pladsen med sine intense protestsange og blev stemmen for de unge egyptere, der dagligt risikerede livet for en bedre fremtid. Arrestationer og tortur fulgte, og nu lever Ramy som flygtning i Malmø, men han synger stadig om ligeret, frihed og oprør. Det er hans første optræden i Danmark. Koncerten fredag i VerdensKulturCentret følger efter et debatarrangement om, hvorfor musik kan være så farlig, at musikere forfølges og censureres.

Bag CPH World Music Festival står koordinator Annette Bellaoui, aktiv på verdensmusikscenen i tæt ved 20 år som arrangør, producer, idé- og eventmager. Desuden konsulent Dunia Furahalliem, der de seneste 15 år har stået for kulturprojekter som Sommerdans i Fælledparken, Cuban Festivals mv. Desuden står mere end 50 arrangører og spillesteder i Region Hovedstaden bag festivalen.

www.cphworld.dk