Som de fleste andre udendørsarrangementer i Østdanmark var regnfaktoren stor i den forløbne weekend. Også på Onkel Dannys Plads i København, hvor Copenhagen Songwriters Festival holdt afslutningskoncerter. At arrangørerne så desuden i år havde valgt at rykke udendørs, var nok velmenende, men ikke befordrende for besøgstallene. I stedet for strømme af publikum var det strømme af vand.

Festivalen er ellers et godt sted at tage temperaturen på, hvad der rører sig i sangskrivermiljøet og til at opleve premierer på helt nye sange, som ikke tidligere har været spillet offentligt. Det er ikke overraskende, at sangenes gennemgående temaer kredser om kærlighedens mange facetter, om parforhold og venskaber. Og naturligvis var mange af sangene påvirket af Corona-nedlukning, isolation og ensomhed. De private tanker og følelser, som vi vel alle har mærket, blev også manifesteret i flere sange fra både Chili Goes Chili, DRA-MAMA og Clara Birch.

Sidstnævnte fortalte om sangskriverkurser, som hun har deltaget i, og man kunne tro, at man her havde lært om værdien af at få publikum til at synge med, for det var et ’trick’ som flere af dagens sangskrivere brugte. Og det virker jo – også selvom det er helt nye ukendte sange, og selvom vi var en lille lyttekreds.

Cecilie Glenthøj (øverste foto) benytter den fordel, som det er at have rejst rundt i verden og at beherske tre sprog. Dette havde hun med held brugt i sine sange, hvor hun ovenikøbet eksperimenterede med en sang på både spansk og engelsk. Samtidig har hun en vidunderlig Dorte Gerlach-agtig vibrato på stemmen, som gør hende ekstra individuel.

Det gælder jo om at skille sig ud fra mængderne af sangskrivere og sangere. Dette gjorde Christoffer Starfish på tre områder. For det første er han en meget dygtig pianist og sanger, og for det andet så skriver han nogle velklingende og varierede sange. Desuden har han en befriende humor og selvironi. Og især det sidste er noget, man savner på sådan en festival af alvorlige og selvbekendende sange.

Festivalen beviste, at der er nye talentfulde sangskrivere på vej, og ovennævnte navne er kun et lille udpluk. Foruden denne festival burde der være mange flere af de små lokale spillesteder, som åbner mikrofonerne for disse nye sangskrivere.