songwriter 2015Fra d. 12. – 16. august er København og nærmere bestemt Onkel Dannys Plads på Vesterbro igen rammen om sangskrivernes egen festival. Det er syvende gang, og denne gang har festivalen undertitlen ”The Songs Of Tomorrow”, fordi der er særligt fokus på de unge talenter på den meget vitale københavnske scene. Glædeligt med et gensyn & genhør med den københavnske festival og de gode sange, man ikke lige hører på alfarvej.

Jacob Svendsen Pressefoto

Jacob Svendsen Pressefoto

Den årlige festival understøtter og præsenterer original sangskrivning hen over flere genrer og giver således sangskrivermiljøet en perfekt mulighed for at blive set og hørt, for at deltage i workshops og kurser – og for at networke. Også i høj grad med publikum, der for bare 200 kr. har adgang til alle tre ’rigtige’ spilledage fredag, lørdag og søndag, mens en dag koster 100 kr. Men onsdag og torsdag starter festlighederne med gratis åbningskoncerter fra kl. 18. Mere end 80 navne er på plakaten og på tre scener. Der er et særligt øje på nordiske sangskriveres samarbejde, som det f.eks. sker på den årlige Nordic Co-Writers Summit, som fornylig blev afholdt i Det grønlandske Hus i København.

Tobias Trier Foto: Fonsmark

Tobias Trier
Foto: Fonsmark

Copenhagen Songwriters Festival har ikke spotlightet på dem, man kalder ”store navne”, tværtimod. Men nogle er der, i år (igen). Tobias Trier. Men der er desuden traditionen med, at der er en overraskelse i form af et meget kendt navn. Og det har faktisk i årenes løb været navne, som kun er blevet større siden dengang, folk som Tina Dichow, Rasmus Nøhr, Aura og Mads Langer foruden navne som Ida Gard, Tue West og Annika Aakjær.

Men ellers er det ”alle de andre” det i virkeligheden handler om – det er hele pointen. At lytte til og opleve dygtige, inspirerende singer-songwriters, man aldrig har hørt (om). Går du på www.csf.dk kan du se et væld af navne – sikkert også en del, du ikke kender, men det er jo netop det spændende. Skal vi alligevel navnedroppe lidt, så er der Søren Bernbom, Helle Hansen, The Reptones, Andy Fife fra USA, førnævnte Tobias Trier – og så vil jeg lige nævne Jacob Svendsen, som i årevis har været involveret i festivalen og mange andre sangskriveraktiviteter. Efter festivalen siger han farvel til København i foreløbig et år for at afprøve tilværelsen med nyt job i Grønland. God tur, Jacob!

Vi kan da også henlede opmærksomheden på Riot Alice, Small Time Giants, Allan Folmer, Jake Green, Niss Stricker, Sofia Eckberg, Calming River – og rigtig mange andre! Se navne og tider på websitet, hvor man også kan købe billetter (samt ved indgangen til den hyggelige plads ved Halmtorvet). Den herboende amerikanske sangskriver Brett Perkins etablerede festivalen i 2009 sammen med Kulturanstalten. Copenhagen Songwriters Festival er i år sponseret af Cph Volunteers, DMF Kbh., DJBFA, Tokai Guitars, Vesterbro Kulturpuljen, Woodsound and 4Sound.