Det gør de i aften på den store Plænescene, og jeg kan tænke mig, at de er mere end parate til at charmere os med deres musik, som indeholder både folk, indie, country, americana og noget rocket sound ind over. Fremfor alt er musikken fyldt med stemning, som de nok skal få bredt ud over Plænen.

Kvartetten Cody suppleres nogle gange af ekstra musikere, men det er frontmand og sangskriver Kaspar Kaae, som sammen med vennerne og musikerne Line Felding, David Fjelstrup og Fredrik Thybo, er grundstammen i nu mere end et årti eller halvandet. Totalt sammenspillede er de og altid på vej lidt videre. Der bliver stemning på og fra den scene i aften, helt sikkert. Cody er klar til at give den gas.

I et interview har Kaspar Kaae fortalt, at de fem albums, der ændrede hans liv, var islandske Sigur Ros, Ágæstis Byrjun,, Mew med A Triumph for Man, Neil Youngs Harvest, The Freewheelin’ Bob Dylan og Shine med Daniel Lanois. Så det siger jo en del om diverse inspirationer – og jo fra nogle af de bedste.

Cody har to EP’er og nu fem albums under bæltet. Det seneste kom tidligere i år og hedder Win Some, og det blev modtaget med de buketter af anmelderroser, som bandet er forvænt med. Ordet winsome betyder indtagende (og charmerende), og mon ikke mange lader dette fine orkester krybe ind og sætte sig fast.

Loose some, win some – jeg tror, at det bliver det sidstnævnte. Cody skal nok sætte et personligt og spændende punktum for dette (mærkelige) års Mundoprogram.