Ray Cooper, bedst kendt som Chopper fra Oysterband, er netop nu på soloturné. Udover at spille på en hel del instrumenter er han en glimrende sanger.

Cellisten og meget andet har indledt sin solokarriere efter 27 år med det engelske folkrockband, som han kalder det bedste band, han nogensinde har spillet med. Chopper har medvirket på 18 Oysterband-cd’er og turneret med dem i 27 lande.

Han flyttede til Sverige allerede i 2000, indspillede et soloalbum i 2010 – ”Tales of Low War and Death by Hanging” – og nu vil han endelig koncentrere sig om sin solokarriere. Han spiller på mange andre strenge end celloens og har en fin stemme (der måske har stået i skyggen af John Jones?) og egne, gode sange. Ray Cooper holder meget af svensk folkemusik, som han blander med sine egne engelske, skotske og irske rødder.

Foto: Per Dyrholm

Chopper nuppede sin søsters ubrugte guitar, da han var 13 år, og året senere begyndte han at spille basguitar, for så kunne han komme med i et lokalt band. Celloen kom med, fordi den kan fungere som en akustisk bas, så hvis strømmen skulle gå hen og svigte, kan han altid spille alligevel!

Efter en house concert i Vipperød hos Jens Th., der blandt andet har taget fotos på Tønder Festival i mange år, går turen som følger:

Fermaten i Herning onsdag d. 17. april, arrangeret af MidtFolk.

3F Langsøhus, Silkeborg (lukket arrangement) den 18. april.

Huset i Aalborg den 21. april.

Tirsdag den 23.4. på Jyderup Højskole.

Onsdag i Strib Forsamlingshus (arr: GUF Strib).

Lørdag d. 27.4. Gimle i Roskilde (arr. Folk Roskilde).

Søndag slutter Chopper af i Metronomen på Frederiksberg (arr. Copenhagen Folk Club). Chop, chop, off you go, som Inspector Frost altid sagde/siger. Musikken kalder.