Valkyrien Allstars blev dannet i 2003 i Oslo som i grundformationen en hardingfele-trio med vokal, suppleret af en rytmegruppe med kontrabas og trommer. Som årene er gået, og cd’er er indspillet, har udviklingen ført dem frem til den nuværende kvartetformation, bestående af to af de tre oprindelige medlemmer og den supplerende rytmegruppe som en fuldt integreret del. ”Slutte og byne” er deres sjette udspil.

Den nævnte udvikling har også betydet væsentligt mindre vægt på hardingfelen, og kvartetten fremstår nu som en vokalgruppe med vekslende akkompagnement. Tuva Livsdatter Syvertsen er hovedvokalisten og den dominerende tekstforfatter, men trakterer foruden elektroniske tangenter stadig felen. Erik Sollid har også sporadisk fat i felen, men akkompagnerer nok så meget på elektrisk tenorguitar og mandolin. Trommeslager Martin Langlie byder sig også til med banjo og elektronik. Bortset fra bassist Magnus Larsen yder alle vokalbidrag.

Som det måske fremgår, er Valkyrien Allstars et ganske farverigt bekendtskab, som i en klassisk terminologi nok kan betegnes som en nutidig norsk folkrock-gruppe – og netop nutidig. Der kan ikke drages paralleller til de stilskabende engelske pionerer som Fairport Convention og Steeleye Span. Lydbilledet er stort og bredt, omend gruppens tidligere pågående udtryk nu fremstår noget mere nuanceret og forfinet. Det altovervejende selvskrevne melodimateriale, der pakker de lettere eksistentialistiske tekster ind, er særdeles både gennem- og velarrangeret med variationer fra det sarte til det storladne.

Med sit umiskendelige udgangspunkt i en norsk tradition og sit overlegent høje spilletekniske og udtryksmæssige niveau er Valkyrien Allstars et særdeles interessant bekendtskab, yderligere accentueret af en særlig og stærk personlighed.

https://valkyrien.live/

https://www.facebook.com/valkyrienallstars/

https://www.youtube.com/results?search_query=valkyrien+allstars