At Trio Mio er blændende musikere, hersker der nok ingen tvivl om. Men at de har eksisteret siden 2004 og har udgivet fem tidligere albums, som har høstet en lang række priser, er måske ikke alle bekendt. Skulle man have glemt besætningen, så er den: Rigsspillemand Kristine Heebøll (violin), Peter Rosendal (piano, wurlitzer, flugabone og moog) og svenske Jens Ulvsand (bouzouki, akustisk guitar og vokal).

Nu præsenterer de altså dette nye, sjette album, og det kan vel bedst betegnes som moderne folkemusik. Deres baggrund i traditionel musik er lige så tydelig som deres stræben efter et nutidigt udtryk. De bidrager alle med kompositioner, som viser deres avancerede niveau og fremhæver deres virtuositet og tætte sammenspil.

Det er behagelig lytning, næsten som instrumental kammermusik, og slutter lidt umotiveret med sangen Adjö farväl/Pilträdet. Jeg har aldrig været særlig begejstret for piano i folkemusikken og slet ikke de elektriske og elektroniske af slagsen, men her er de brugt med måde. Enkelte af numrene savner lidt percussion, synes jeg, så det morede jeg mig med under afspilningerne af cd’en.

Polyglot Pike (googl det selv) er ægte og ærligt præsenteret. Uden ekstra instrumenter eller effekter hører vi trioen, som den lyder live. Tag ud og hør dem og/eller køb cd’en og nyd den hjemme – og spil bare med!

www.triomio.dk

www.facebook.com/triomio