Stanley Samuelsens seneste album hedder Folk Songs og bærer undertitlen From The Faroe Islands. Alle 13 sange på albummet synger han på sit modersmål, hvilket giver lytteren en sproglig udfordring, men virkningen er en autentisk og smuk præsentation af folkemusik fra øerne i Atlanterhavet. Her kan man gennem singersong-writerens sange og kompositioner fornemme stemningen, og det hjælper selvfølgelig, at titlen på numrene også står på engelsk på coveret.

cd stanley sStanley Samuelsen har en rolig, afslappet stil og er dybt forankret i de færøske digteres tekster, som han fortolker og har komponeret musikken til mange af deres digte. Især Janus Djurhuus, der var en af de første moderne digtere på Færøerne, og ikke mindre end seks af hans digte er der sat musik til på albummet.

Men det er de smukke sange som Love Song, When I Get Old, The Last Great Auk og Autumm, man bider mærke i, da sangene stemningsfuldt beskriver hver deres emne, så man næsten kan forstå færøsk! Og så må man ikke forglemme hans elegante guitarspil, da han ofte giver små instrumentale passager i sangene.

Teksterne er ofte alvorsfulde og med melankolske melodier, men uden at de bliver for mørke og tunge. Stanley Samuelsen forstår at fortælle og fortolke, så man stilfærdigt lytter og nyder de smukke toner, men der er da også en munter ballade, som både begynder og slutter med regnvejr – og derfor den passende titel Rain eller på færøsk Regn! På albummet medvirker en lang række gæstemusikere både fra Færøerne og Danmark.

http://www.stanleysamuelsen.com/