Egentlig kan jeg rigtig godt lide de fleste af melodierne og ikke mindst guitarspillet på dem. Der er mange fine stemninger og sounds i de otte sange på det nye album fra sønderjyske Southern Sounds, som udkom 1. maj. Albummet hedder Memories og er ikke overraskende en tur ned ad ”memory lane”, mindernes allé, kalder vi det vist på dansk, selv om en ’lane’ snarere betyder en smal gade. Vi kan jo også kalde det barndommens eller ungdommens gade.

Sangeren Kasper Buch fortæller udførligt og flere gange noget langt i sangene, og han brænder garanteret for dem. Det kan man bare ikke høre i hans stemme, der efter min mening ikke har meget karakter og ikke skiller sig særligt ud. Mere kor og harmonier ville være en god ting. Kun momentvis fornemmer man ægte ’feeling’, selv om han sikkert mener de mange ord. Så vidt jeg kan se, er han bandets yngste medlem og har måske ikke nødvendigvis de erfaringer, som sangene lægger op til.

Det ér melodierne og de rigtig fine guitarriffs, der bærer albummet. Jeg kan lide klangen, men mangler lidt kant. De 41 minutters spilletid føles langtrukne, om end ofte behagelige, men flere kunne med fordel være kortere. Jeg vil tro, at bandet ligesom så mange andre formentlig vil brænde meget bedre igennem, når de spiller live. Det har mange åbenbart erfaret, når Southern Sounds har spillet koncerter, hvad de har gjort siden 2015.

Kasper Buch, Torben Ilsøe Nielsen, Maria Schulz og Preben Hultgren mødtes på Tønder Festival dét år, og de har siden spillet support for Signe Svendsen, På Slaget 12 og amerikanske Anthony da Costa. Presseteksten fortæller, at ”musikken har ry for at være melodisk fængende og lyrisk forførende.

Det sidste vil jeg tillade mig at kalde noget af en overdrivelse. Teksterne er fortællende, ja, og det rimer – men på den der meget tydelige danske måde. Amerikansk er det ikke, og det er måske heller ikke meningen. Men gode guitarer, god sound, Southern Sound – hvor southern er Sønderjylland, ikke Sydstaterne.

Bandet modtog en pris i 2019 af Tønders lokale musikforening ”Noldes Nabo”. Memories er udgivet på Dana Sound med et flot cover.