cd rootszone cdDer findes mange guitarister, som behersker den særlige teknik – at spille slide. De bruger slideeffekten på nogle velegnede numre, ofte på en særlig guitar stemt særligt til formålet. Med Sonny Landreth er det modsat. Han er en slideguitarist, som kun meget sjældent spiller uden sit glasrør.

Til gengæld har han findyrket slidestilen på en måde, som ingen anden, og han behersker nogle fingerspil- og dæmpeteknikker, som er blevet så personlige, at det kan høres, når han medvirker. Med dette varemærke er han blevet en meget efterspurgt el-guitarist, og han har optrådt og indspillet med talrige musikere. Men det er også blevet til flere soloalbums siden debuten fra 1981 ”Blues Attack”.

Som det fremgår af titlen på hans nyeste album, så er det igen blues. Her er klassikere som ”Walkin’ Blues”, ”It Hurts Me Too”, ”Key To The Highway” og slideklassikeren over dem alle, ”Dust My Broom”.

Man skulle ikke tro, at det er muligt at tilføre disse numre noget nyt, men netop på grund af ovennævnte slidestil slipper Landreth han godt fra det.  Det fremgår ikke af udgivelsen, hvem der spiller backing, men kompetent er den. Ligeledes Landreths sangpræstation, selv om den ikke er bemærkelsesværdig. Derfor kan CD’en især anbefales til bluesfans og guitarister med lyst til at dyrke slideteknikker.