Den nordjyske sanger/sangskriver, Mikael K, har med sit band Klondyke udgivet seks albums. På det seneste udgivelse er der ikke mindre end 20 numre, og det markerer, at det 20 år siden, de udsendte deres første album. De 17 af numrene er nye udgaver af tidligere udgivne numre, som har fået et eftersyn og er blevet ”moderniseret”.

Ingen kan som Mikael K skrive tekster, som rammer hans store persongalleri fra hverdagens møder på ondt og godt. Der tegnes portrætter af almindelige mennesker og skæve eksistenser, og hans beskrivelser betyder, at man nærmest kan se personerne for sig og næsten føler, man kender dem via de levende beskrivelser.

Hans portrætter er ærlige og giver plads til smil og glæder, men også til eftertænksomhed og sikkert også til, at man udviser sympati og større empati over for de skæve eksistenser, man måtte møde i dagligdagen, sådan som Mikael K så levende beskriver dem.

Samtidig bliver sangene præsenteret med følsomt guitarspil og den charmerende musikers lune, varme og skæve smil. Man bliver varm om hjertet ved at lytte til hans underfundige og finurlige tekster på ”Skeletter fra skabet”, uanset om det er de kendte numre eller nye.

Når han har sit band med, består Klondyke af bassisten Anton Johannes Hejl, Marianne Lewandowski på Trommer, Ole Albrechtsen på Dobro og  på violinisten Liv Vester Larsen.