cd rovers aheadKøbenhavnske Rovers Ahead har eksisteret siden 2007. De har spillet en hel del koncerter herhjemme og i udlandet, og de har tidligere udsendt to sæt demoer. Men nu har de samlet et helt album, som er meget velproduceret og homogent. Besætningen er: Nathan Corcoran: Sang, Lasse Elmer: Guitar, Benjamin Hansen: Banjo & mandolin, Jesper Saxtoft: Trommer, Niels Koch: Violin, Troels Vanghøj: Pennywhistle & guitar og Kaare Grasbøll: Harmonika.

Med så mange musikere kan der virkelig laves noget musik, der trænger igennem. Og det gør de. Glem alt om de finere nuancer og poetisk eftertænksomhed, dette er voldsom musik, som giver mindelser om f.eks. The Pogues. De bekender sig da også til folk-punken og henter energi og sangtekster fra dens univers. Trods det aggressive spil, de bankende trommer og et vandfald af bækkener og tambouriner, står de enkelte instrumenter og vokalerne imidlertid klart i lydbilledet.

Albummet rummer især uptempo-numre. Lige på og hårdt,  meget dansevenligt, og titlerne taler for sig selv: One Mad Night At The Pub. Went Out To Get A Drink (And Ended Up In Jail) og min favorit [Never Gonna] Make Me A Saint. Det er originale og velskrevne sange og fortællinger om sociale og personlige problemer.

Som et supplement til den pænere irske folkemusik har vi nu fået et ungt dansk bud på folk-punk, som bør kunne begå sig også i udlandet.

www.roversahead.com

CD: Rovers Ahead: Always The Sinner, Never The Saint. MMASR002.