Det er blevet kaldt skønhedssøvn, men det kan være svært at se i spejlet om morgenen. Det satans liv er ikke uden omkostninger, men sådan er det.

Slige iagttagelser og erkendelser kunne beskrive Per Fjords nye udspil med betragtninger over livet, set fra den aldrende ende. Erkendelsen af at være nået dertil at langt det meste liv er levet, kalder ikke på tungsindighed hos den senmodne troubadour, nærmest tværtimod. Et blåhumoristisk afklaret sind kan aflæses både i og mellem linjerne i sangene.

Nok er kærligheden rusten, men den er der – metaforisk udtrykt. Sangtitler som Lys I Et Vindue, Lykkelig og Gå Bare Roligt fortæller lige så meget som Rusten kærlighed og Sort kaffe. Måske ses syntesen i den umiddelbart modsætningsfyldte og dog afklarede titel Lev Livet Blues. Det må ultimativt ses i øjnene, at den endelige rejse ud i det store ingenting er kommet nærmere, men livet er blevet levet – og bliver det fortsat.

Per Fjord er ingen konfirmand. Han blev født ind i midten af forrige århundrede, og hans første album ramte vejen tilbage i 1983. Det er blevet til en længere række med den måske sigende titel ”Bluessanger” fra 2014 som den seneste. Nogle af hans sange er måske bedre kendt i andres fortolkninger, herunder eksempelvis af Jens G. Christensen og Erik Grip.

Per Fjord er ikke fremmed over for det brede og svært præciserbare begreb americana – for ikke at tale om den rene blues. Sangene pakkes ind i en fuldtonet rockbesætning, sine steder tilføjet blæsere eller syngepiger. Det fyldige lydbillede klæder såvel det melodiske som det indholdsmæssige materiale. Arrangementerne er ikke revolutionerende, men Per Fjord har næppe heller intentioner om at erobre nye musikalske landområder, og det hele hænger ganske godt sammen med teksternes fortællinger.

Han er begavet med en ganske glimrende, men ikke specielt personlig sangstemme. Til gengæld bliver sangene leveret med et nærvær, der veksler mellem det følsomme, det rustne og det rå.

”Rusten Kærlighed” bør kunne anspore til nogle livsbetragtninger og måske visse erkendelser hos mennesker, for hvem den væsentlige del af livet består af erindringer.

https://open.spotify.com/artist/6myAjaZ8yOrE9KvArFOuoJ

www.perfjordogkunsten.simplesite.com

https://www.facebook.com/per.fjord.1