Søstrene Lundorff, Ida og Rikke, med baggrund i det fynske omkring Nyborg, danner sammen med Martine Madsen den unge trio, Norr. Her på deres debut -EP ”This Freedom” flirter de tre med indie/pop. Deres baggrund er dog egentlig folk-genren, hvilket man kan forvisse sig om ved at se den stemningsfulde vinternatsindspilning af ”Fifty Stones” på gruppens hjemmeside. Desuden spiller de tre gerne på folk’ede spillesteder og har således lige medvirket på Strib Vinterfestival. Man må knibe sig i armen for ikke at drømme, at her er Joan Baez, Judy Collins og Joni Mitchell genopstået efter et bad i Ungdommens Kilde!

norr cdDejlige stemmer, flotte harmonier, og så klarer de selv alle instrumenterne, inklusive allehånde guitarer, banjo og mandolin! Den førnævnte ”Fifty Stones” er særligt iørefaldende. De øvrige fire melodier forekommer lidt forudsigelige og ofte lidt overlæssede i bestræbelsen på at få brugt en masse instrumenter af de mange, man behersker.

Den enkle indledning på slutnummeret, en sprød banjotone, fanger dog faktisk øret mindst lige så godt som en pompøs blanding af trommer og guitarer. Mit engelske er desværre ikke godt nok til at fange teksterne, så jeg ville være vild med at kunne læse dem på coveret eller på hjemmesiden.

Tør man håbe på en renlivet folk-plade fra den dygtige trio?