Det er en virkelig erfaren herre med et langt musikalsk cv, der her udgiver sit tredje sol-album med 12 nye, personlige engelsksprogede sange. Skønt Michael Wedgwood (f. 19. maj 1950) nu bor i Danmark, så er han født i England og har i en menneskealder været musiker og fødselshjælper for andre musikere i både England, Danmark og USA.

Han startede allerede som 16-årig med gruppen ”Overlanders”, der havde et stort hit med en vellydende kopiudgave af Beatles-melodien ”Michelle”. Så fulgte en lang årrække som arrangør, musiker og producer. Han kom for eksempel med i bandet ”Curved Air” i 1972, turnerede med dem og var med på deres tre LP’er. Siden fulgte et par år med Canterburygruppen Caravan efterfulgt af en periode i USA, hvor han bl.a. var med til at opbygge og drive det første 24-spors studie i Alaska. I dag er han indehaver af et lydstudie i Silkeborg. Et langt og rigt liv at se tilbage på, altså – og den helt rigtige alder til at gøre det samt til at vurdere og fundere over de høstede erfaringer.

ny cd wedgwoodDet er netop det, Michael Westwood gør på ”About Time”. Titlen skal forstås bogstaveligt! Albummet handler om tid, det er på tide at gøre status, og pladeomslaget prydes da også af et flot, stort træ, som – i modsætning til Wedgwood – har mistet alle bladene.

Han har selv skrevet alt. Melodierne er holdt i en enkel, medrivende og habil rocktradition i Henning Stærk/Henning Kvitnes-traditionen. Der er ganske iørefaldende sager imellem, som f.eks. ”Tomorrow”, ”Coming Out” og ”Today”. Peter Bødker spiller et fremragende og fremtrædende klaver på pladen, hvis besætning også tæller Eddi Jarl på trommer og Henrik Skriver på guitar. Westwood står selv mest for bas og sang. På ”If Only” spiller han også guitar, hvilket klæder nummeret vældigt godt.

Indledningsnummeret, ”Coming Out” skildrer den unge, vilde knægt, formentlig tekstforfatteren selv, der har alle antennerne ude og livet foran sig. Så følger ”A Million Tears” et fint nummer, der berører pladens gennemgående tema: Livet er stort, meget større end vi umiddelbart kan fatte. Så det gælder om at finde faste, gode og varige holdepunkter. Dette tema følges op på ”Taking My Time” og på ”Tomorrow”: Der er masser af ting, som hele tiden udfordrer og stresser os i det moderne samfund, så lad os tage det hele sindigt og gøre én ting ad gangen!

Flere gange på ”About Time” vender Wedgwood tilbage til det måske mest lykkebringende og bestandige, nemlig kærligheden til hende, som er der og forhåbentlig også vil være det fremover. Pladen afsluttes med et livenummer, ”Teacher”, et af flere med fin pianoindledning. Teksten understreger det ansvar, vi selv har livet igennem for at få bestandige, dybe og ægte relationer til andre mennesker.