merigold-2015-songs-and-reality-compact-discBag navnet Merigold står 25-årige Ulrik Tarp Merrildgaard og hans band, som han samlede for et års tid siden, bestående af Pedalsteel-guitarist Ravnur Huginsson Eide, Michael Møller på guitar og kor, Sebastian P. Christensen, trommer, og bassist Kjartan Lauring.

Deres første album består af 11 numre og er en blanding af americana, country og singersong-writer. Det indeholder melankolske sange, muntre ballader og sørgmodige melodier som også har temposkiftende islæt. A Silver Cross To See og I Lost The World To You og måske I Must Extend My Time With You er nogle gode eksempler på Merigolds iørefaldende og gode melodier, som klinger godt allerede ved første gennemlytning.

Selv siger Merrildgaard om sit debutalbum: ”Songs And Reality er for mig et meget personligt album, der udforsker forholdet mellem det at skrive sange og så den levede virkelighed. Jeg har udleveret mig selv for at få meget virkelighed i sangene, og selv de få elementer der er halvt opdigtede, tænker jeg nu som ting, der har fundet sted i det levede liv”. Der er også glimrende instrumentale præstationer. Eksempelvis i nummeret We Sing For Understanding, hvor man kan nyde velklingende banjotoner, og det afsluttende instrumentale nummer For Grandpa med dejlige guitarriffs, og så kan man i øvrigt nyde Merrildgaards karakteristiske stemme, da han står for vokalen på alle numre undtagen sidstnævnte.

http://merigoldmusic.com/