Den canadiske sangerinde siger om sit nye album: ”Jeg ved ikke, om det er folk, pop, rock, singersongwriter, country, roots eller noget helt andet. Jeg skriver bare sange og spiller dem”.

Secret Spot er titlen på albummet med 10 sange med både dybde, detaljer, gode historier, glade toner og iørefaldende melodier. Smukkest står sangen Te Amo Mucho, som en slags hyldest til hendes far. Han fik som lille dreng i skolen den besked af sin lærer, at han ikke skulle synge med i musiktimerne.

Den upædagogiske besked tog han sig meget nært, og han sang således aldrig, hverken til jul eller ved festlige lejligheder. Men han elsker musik og spiller tit musik og gerne meget højt. For kort tid siden var han på en speciel far/datter tur med overnatning i naturen med et ”cowboy-agtigt tema” og her blev der sunget ved lejrbålet. Og Melanie Dekker hørte for første gang sin far synge. Så derfor sangen Te Amo Mucho! (Jeg elsker dig højt)

Melanie Dekkers sødmefyldte stemme dominerer albummet, hvor hun spiller akustisk guitar på de fleste numre. I More Human, som er en stilfærdig melodi om drømme, har hun valgt at spille på ukulele, og i tre af numrene sidder hun ved klaveret. Der er muntre og friske toner på skiven med Ginned Up og titelmelodien Secret Spot, hvor tempoet og rytmen er sat i vejret. Mens åbningsnummeret Memories Of You er en lækker sang om minder, kærlighed og parforhold, som også er temaet i et par af de øvrige numre. Melodien Blush har næsten altid været første nummer på hendes sætliste, men det var denne gang udskiftet som åbningsnummer med Secret Spot. På albummet medvirker flere studiemusikere, og blandt andre Allan Rodger, som har spilet med ved hendes livekoncerter de senere år.

Allan Rodger

Hun er en livlig og dynamisk sangerinde, som med elegant lethed, nærhed og ærlighed forstår fortællekunsten med et charmerende glimt i øjnene. Det kunne man bl.a. opleve i Byens Hus i Jelling for kort tid siden, da hun sammen med bassisten og guitaristen Allan Rodgers blev suppleret af sin i Danmark faste slagtøjsmusiker Christine Dueholm og i et par numre af Perry Stenbäck på nyckelharpe. Her var der mulighed for at høre flere af Melanie Dekkers nye sange, men også mange af de populære fra tidligere albums. Som ekstra-ekstra nummer var valget faldet på et covernummer Killing Me Softly.

Næste gang, den canadiske sangerinde kan høres i Danmark, er 5. juli ved årets Nibe Festival.

Fra Byens Hus i Jelling

https://www.youtube.com/watch?v=fjZduSnQr_E

Home