cdmcNår man lytter til MC Hansens fjerde soloalbum, tager man samtidigt på en musikalsk rejse fra den hjemlige danske hønsegård, i bogstaveligste forstand, og tværs gennem USA.

MC Hansen har foruden herhjemme spillet i Frankrig, Sverige, Norge, Holland, England, Canada og USA, hvor han har spillet stort set fra øst til vest og nord til syd, både solo og sammen med en lang række amerikanske musikere, som vi i flere tilfælde også har haft fornøjelsen af at møde i Danmark.

Hans tekster er ofte hentet fra dagligdagen på godt og ondt, lige fra de små hverdagsbegivenheder, som historien om hans egen bedstefars livshistorie, til sangen om den ovennævnte hønsegård, som MC Hansen selv både har bygget og betalt! En ungdomsforelskelse bliver også på vanlig følsom vis beskrevet med både lune, ironi og selverkendelse. Og ellers kommer vi en tur gennem skandicana- musikerens amerikanske univers, hvor følelser, stemninger og nærvær er i centrum.

Sangene er alle udvalgt fra MC Hansens efterhånden store repertoire og bliver akkompagneret af en flok dygtige musikere fra både USA og Danmark. Et af de mest iørefaldende numre på cd’en er duetten med Ana Egge, ”Said the River To The Sea”. Den smukt syngende amerikanske sangerinde skal optræde med MC Hansen og band foreløbig fire steder i Danmark til sommer. Efterfølgende tager MC Hansen til USA og tager på turne med Egge, der kommer fra en lille flække i North Dakota.

Og det passer fint ind i MC Hansens cv, for som han selv har sagt: ”Jeg har kørt, fløjet, cyklet og gået rundt i Danmark, Frankrig, Sverige, Norge, Holland, England og USA de seneste fem år og spillet mine folk- og countrysange for folk. Jeg har spillet i dagligstuer, på festivaler, i klassiske koncertsale, i en skov, i et vandtårn og på et landevejscafeteria samt på en ø midt i Det Baltiske Hav”.

From Whitehorse the the Crow’s Nest er det fjerde album i eget navn fra den sydsjællandske singersongwriter. Sidste efterår var han nomineret i to kategorier ved årets DMA Folk-prisuddeling, men det var med amerikanske Jonathan Byrd som ”navn” på albummet. De 10 numre på det nye er indspillet så forskellige steder som Austin, Nashville, Toronto, København og i MC Hansens lokalområde Kragevig.

Men endnu et album fra singersongwriterens hånd, som må lytte til igen og igen.

Herunder et link til ”He Was A Young Father” med MC Hansen og Jacob Chano. Sidstnævnte er også med på flere numre på albummet.

https://www.youtube.com/watch?v=4ZEtKZYvcHc