Julen kommer hvert år, men i år med en ekstra julegave i form af et julealbum fra canadiske Madison Violet. Albummet er indspillet under en hedebølge i juli, men det forhindrer ikke duoen i at udsende en stemningsfuld CD fyldt med både kendte og mindre kendte julesange og melodier. Brenley MacEachern og Lisa MacIsaac har skabt et fantastisk nærværende album med deres vanlige smukke harmonier med mange traditionelle sange i egne fortolkninger, men stadig med respekt for de originale arrangementer.

cd-madsion-julÅbningsnummeret Have Yourself A Merry Little Christmas (tidligere indspillet af mange kendte kunstnere) er kendetegnende for albummet med både passende melankoli og munterhed i en folk- inspireret udgave. Julemanden i form af Stuart Cameron dukker op på nummeret Big Bulbs, som er en muntert rockende julemelodi. Duetten i klassikeren White Christmas sidder bare lige i øjet med passende højtidelighed og empati for Irving Berlins dejlige toner fra 1942.

The Christmas Song er en stille sang med mistelten, julemand, rensdyr og legetøj fortalt smagfuldt med julens trods alt vigtige budskab i form af en hilsen med ønsket om A Merry Christmas To You.

Sangen om Frosty The Snowman er om en snemands korte liv, først glæde, munterhed og hygge for at ende med et trist farvel, men med håbet om at ses næste vinter. Her medvirker duoens landsmand singersongwriter Ron Sexsmith på vokal.

Det bliver også til en Blue Christmas, som var et af numrene på Elvis Presleys første julealbum fra 1957, men den er dog indspillet første gang allerede ni år tidligere. I Madison Violets udgave er det blevet til en yndig, men også vemodig hyldest til julen. Albummet rundes af med en nynnende og følsom udgave af Silent Night.

Det er dejligt med denne juleudgivelse fra den dygtige canadiske duo og en respektfuld hyldest til de traditionelle melodier uden at blive for sentimental. Det er oven i købet mindre end to måneder siden, at Madison Violet udgav deres seneste cd.

http://www.madisonviolet.com/