lunau&sundTrine Lunau og Peter Sund har lavet et album i bedste danske visestil, som vi kender det fra Kure, Grip, m.fl. Behagelig musik med afdæmpet akustisk backing og fokus på sangen og teksterne. Dette er duoens tredje album, og de har indspillet det i hjemmestudiet i Davinde på Fyn, som for øvrigt også er hjemsted for Svøbsk.

Bortset fra ”Nu titte til hinanden”, ”Jeg kan se på dine øjne” og ”I sne står urt og busk i skjul” har de selv skrevet sangene. Og bortset fra ”Isvinter”, hvor de har de fået lidt hjælp udefra, betjener de selv alle instrumenter – mest akustisk guitar, klaver og mandolin. Derfor er Lunaus dejlige vokaler (inkl. harmonier) naturligt midtpunktet albummet igennem. Hun har et stort register og formår at skabe en intim formidling. Derfor gætter jeg, at duoen fungerer perfekt til mindre lyttekoncerter, selv om de også kan optræde med trommeslager og bassist.

Sangene er arrangeret og konstrueret traditionelt og fyldt med harmoni og vellyd. Teksterne er små observationer og poesi hentet fra hverdagen. Titelsangen er efter min mening mest vellykket, bl.a. fordi den også rummer en dimension af allegori og fabel. Lunau & Sund anbefales varmt til alle yndere af dansk visetradition.

http://www.lunau-sund.dk/