Sangskriveren og guitaristen Dan Andersens musik og tekster har fået en ny renæssance. Kvartetten bestående af guitaristerne Erik Andersen og Martin Blom Hansen, bassisten Ole Hansson og sangerinde Lili Winkel fandt sammen igen for to år siden i Svendborg og besluttede at hylde den afdøde troubadour og sangskriver Dan Andersen, som tilbage i 70’erne huserede i det sydfynske sammen med Kvartetten.

cd kvartetEfter koncert på spillestedet Kloster Moster blev de fire musikere enige om, at selv om sangene er skrevet for ca. 40 år siden, så er de stadig aktuelle og langtidsholdbare. Kvaliteten holder stadig, og derfor blev de indspillet i Kvartettens nye udgave.

Dan Andersen døde i 2008, og han skrev tekster og komponerede til sin død. Martin Blom Hansen siger i en pressemeddelelse: ”Dan Andersens sange fortjener at blive fastholdt og husket. Der er tale om enestående, værdifulde, legende musikalske, satiriske og viltre sange. Skrevet af en mand, der aldrig fik det gennembrud, han burde have haft, og som gik sine helt egne veje. Vi andre musikere lærte meget af Dan, hans måde at arbejde med musik på, hans blik på verden, hans tekster og hans humor. Sangene har høj kvalitet og holdbarhed, og de bør og skal udgives”.

Så i løbet af sidste sommer blev albummet indspillet, og det er nu på gaden med 12 numre, hvor 11 af melodierne er med tekst og musik af Dan Andersen. Der er både samfundsrevsende og satiriske sange, muntre fortællinger, friske ballader og nostalgiske tilbageblik, hvor mange af teksterne stadig er aktuelle. For mange af Dan Andersens sange blev lavet, da han ikke bare ville følge den gennemsnitlige vej, men var sin egen. Det kan høres i teksterne, hvor ingen og intet bliver skånet.

Det er et album, man kan lytte til og tænke tilbage på en anden tid. Og alligevel sætter det nutiden i relief, og man opdager, at mangt og meget ikke har ændret sig.