cd hemjordDen svenske duo Hemjord med Frida Granström og Johannes Söderqvist har udsendt deres første album med 15 numre. Det er en lovende debut med sange om naturen, skoven, jorden, dyrene og fuglene. Traditionel folk tilsat duoens egne jordnære musikalske tanker og arrangementer.

Parret har selv skrevet musikken og arrangeret alle numre, og foruden begges vokaler spiller de på violin og guitarer. På albummet får de hjælp af bassisten Mats Dimming, Erik Midebo på slagtøj og Tobias Strömberg på banjo. Især sidstnævnte giver et par iørefaldende flotte smagsprøver på banjospillet. På et enkelt nummer medvirker violinisten Maria Larsson.

Teksterne på albummet står Maria Westerberg for, og i enkelte numre bliver man næsten sendt ud i Astrid Lindgrens og Ronja Røverdatters verden i både teksterne og lydbillederne. For det er hovedsageligt naturen det handler om i teksterne. Vi kommer med fuglen op i trætoppene og ser det hele i fugleperspektiv, vi hører om spætten, som gerne vil have et løfte om, at naturen bibeholdes som den er, og ligeledes håber forfatteren, at man stadig kan blive ved med at gå frit rundt i skovene og nyde friheden og den uspolerede natur.

Der er også et par små remser/viser med på albummet og en smuk sang om ”Fågelmamma”, som siger farvel til sine unger, når de forlader den trygge rede og flyver ud i verden. Men der er både melankoli og munterhed. Følsomme sange og melodier lavet med kærlighed og glæden ved de små nære ting, især set gennem dyrenes øjne dybt inde i Värmlands skove, hvor duoen kommer fra og bor.

Så det er et absolut smukt album med sjæl og varme, som appellerer til eftertænksomhed. Og det minder os om, at dyrene og skoven ikke er en selvfølge, men at vi skal passe på det hele.

http://hemjord.wix.com/hemjord