Harmony Glen er et hollandsk band, der har specialiseret sig i irsk musik og har tilført den traditionelle musik deres helt personlige udgave.

Stemningen er lagt fra første strofe på albummet med smægtende toner fra violin og banjo, som har fået titlen efter en science fiction-figur, da bandet ikke kunne finde på andet til det instrumentale nummer. Der er endnu tre instrumentale melodier blandt albummets 13 numre. I nummeret Commander Keen Set føler man sig hensat til Edinburghs militær-tattoo, når sækkepiben er i forgrunden.

cd harmony glenMen albummet er meget varieret – fra den muntre I’m Alive, som appellerer til, at man ikke skal være bange for at vise sin glæde, når man har opnået noget godt, haft en god oplevelse eller klaret noget tilfredsstillende.

Der er også plads til alvor i sangen 1913 Massacre. Her mindes de 73 (heraf 59 børn), der blev dræbt juleaften i den lille by Calumet i Michigan. De var familier af strejkende minearbejdere, der holdt julefest sammen i et forsamlingshus, som var omringet af strejkebrydere. På et tidspunkt blev der råbt ”brand”, hvorefter der opstod panik, og mange blev klemt ihjel, fordi udgangene var låst udefra. Woody Guthrie har også skrevet en sang om katastrofen.

Der er mere muntre toner i Black & White og Crossroads, inden bandet giver en ballade fra 1800- tallet og jagt. Someone To Dance With er en romantisk sang om, at man i stedet for netdating og lignende måske bare skal gå tværs over gulvet og spørge den udkårne, om vedkommende vil danse!

Hold On hedder det i en opsang om aldrig at give op, selv om man oftest smiler og ikke viser sorg og tårer. Men man skal bare lade følelserne komme ud. Og budskabet i albummets titelmelodi Start Living Today er på linje med dette, at man altid skal være åben og følge sine drømme, men ikke kun lade det blive ved drømme, men realisere dem.

Så det er ikke bare ligegyldige tekster fra bandet, som ellers mange gange serverer dem med stor energi og munterhed. Så det bliver ikke kedeligt, når bandet kan opleves på Fanøs Godtfolk Festival på fredag 8. september, da de er kendt som meget aktive på scenen, hvor de giver deres eneste koncert i Danmark.

Harmony Glens seks medlemmer er Nienke Bijker på guitar og vokal, Mike Bruinsma er med på violin, på sækkepibe og fløjte er det Gilian Hettinga, Niels Duindam giver den på slagtøj og vokal, Sjoerd Van Ravenzwaaij spiller guitar, banjo, mandolin og fløjte foruden at være vokalist og bassisten i bandet er Dominique Bentvelsen.

http://www.harmonyglen.com/

https://www.youtube.com/watch?v=6I6JcCdOghA