Diving Ducks er fem modne og erfarne østjyske musikere, som fandt sammen i 2018 med en intention om at spille covers fra den brogede verden af genrer og genreblandinger, der har fået betegnelsen americana. Siden da har sanger og guitarist Niels Elbæks sangskrivning opnået en så fyldig rolle i repertoiret, at et debutalbum med alene originale sange nu foreligger.

Repertoiret bevæger sig fra traditionel country, over rootsrock-variationer, rockabilly, blues-elementer og til mere renlivet rock. Spredningen kunne indikere fravær af en musikalsk profil, men det lykkes faktisk at opnå en rimelig enhed i udtrykket. Til gengæld er det ikke specielt personligt og tilfører da heller ikke noget egentligt nyt til americana-universet.

Det behøver heller ikke at være et ufravigeligt krav, al den stund Diving Ducks er i stand til at skabe stemning og fornøje folk med en gang ordentligt udført musik rundt omkring på landets spillesteder, og det kan de ganske sikkert. Musikerne kan absolut deres metier.

Forsanger Niels Elbæk udfører sangene rimeligt autentisk med sit til genren gode stemmemateriale. Kvintetten angiver at ville fortælle noget med teksterne, men formentlig de færreste her i andedammen fanger fortællingerne, når de fremføres på engelsk. Nok gør originalsproget udtrykket mere autentisk, men det er jo ikke umuligt at kombinere denne bredt definerede genre med tekster på modersmålet. Derved vil også en mere markant musikalsk personlighed kunne underbygges, men Diving Ducks prioriterer nok det autentiske udtryk højere.

Såvel kvalifikationerne som lysten til og glæden ved at spille musikken kan ikke fratages de fem herrer, og den optimale oplevelse af Diving Ducks opnås givetvis ude på spillestederne med svedig nærkontakt mellem musikere og publikum.

DIVING DUCKS – Americana og roots…

Nothing on TV – Album by Diving Ducks | Spotify