cd-bound-by-lawBound By Laws musikalske tungtlastede godstog buldrer, rumler og tromler hen over prærien med Mads Wilhjelm som togfører med hans helt suveræne basstemme, der styrer de tunge blues- og countrytoner.

Det unge band har fundet et solidt udgangspunkt med deres blanding af countrymusik og blues, som de sender ud af sporet og kører solidt ud over vidderne i temposkiftende sekvenser. Man lytter både til musikken og teksterne, der også kan være i den tunge og alvorlige afdeling, uden at forfalde til floskler og banaliteter, men med meninger og seriøsitet bag.

Bandets andet album har 10 numre og mere end 45 minutters fornøjelige ballader, historier og velspillede melodier, og det er ikke et minut for meget. Det er en nydelse at lytte til Mads Wilhjelms vokal, men også mundharmonikaspilleren Jon Rahbek, som med stor rytmik giver bandet et ekstra kick i de numre, hvor han er i forgrunden, eksempelvis i Someday Baby. Men i det hele taget er bandets grundlæggende sound iørefaldende, og kan man lide de tunge countrytoner, så er det et album, man vil nyde fra start til slut.

Albummets to første numre går rent ind, både Coming Home og Cowdray’s Old Mexican Eagle. Er man til Johnny Cash, så er et nummer som Mud And Clay som skåret ud af den afdøde sangers katalog, men alligevel i Bound By Laws helt egne univers. Og selv om et af numrene har fået titlen The Dying Song, må man konstatere, at bandets sange langtfra er døde. Tværtimod.

Foruden den karismatiske forsanger og guitarist Mads Wilhjelm består bandet på albummet af guitaristen Jess Rahbek, Jon Rahbek på mundharmonika, bassisten Martin Rauff og Thomas Eriksen og Ulrik Guldin på trommer, desuden medvirker Christian Bonde og Louise Støjberg som kor på enkelte numre.