Dette er et spændende udspil fra Aalborg-guitaristen, Anders Duus, der foruden akustisk guitar også spiller andre strengeinstrumenter. Hans nye album indeholder 10 numre fortrinsvis americana, bluegrass og countryprægede melodier i 100 procents akustisk udgave. .

CD’ens åbningsnummer ”Old Miller” er en traditionel countryhistorie med melankolsk handling, og på dette nummer er der ligesom på mange af numrene lækkert fingerspil i diverse mellemspil af Anders Duus. ”Mystic River” har en flot melodi, mens teksten er en brutal og dramatisk historie med baggrund i soldaters nedslagtning af indfødte amerikanere. Man kan fortsætte med at nyde guitarspillet i Windcatchers”, som opfordrer til at gå efter sine drømme.

I samme verden er den tragisk historie om en soldat, som drager i krig og aldrig vender hjem til sin ventende kæreste. Den hedder meget passende ”The Soldier”, og som de fleste numre kan man især nyde den del, hvor guitaren er fremtrædende. Det kommer helt til udtryk i instrumentalnummeret ”Appalachian Trail”.

Der er også plads til mere afdæmpede og traurige melodier, eksempelvis ”Sleep With The Sun In Your Eye” og ”Ex-Lover’s High” samt en vemodig lejrbålssang om savn og ensomhed i ”Blue Of The Moon”. Her er et album, der skal nydes og lyttes til, ikke mindst på grund af Anders Duus’ skønne strengespil på akustisk guitar, dobro, mandolin og banjo.

Han får hjælp på albummet af Pia Nygaard på violin, Mark Kuhn, kontrabas. Duus har selv stået for hele den tekniske produktion og skrevet alle melodier og tekster.