Cape Breton. Pressefoto

Cape Breton. Pressefoto

Den canadiske musik fra Cape Breton, Nova Scotia vil i 11 timer være det centrale omdrejningspunkt i Broby Gamle Skole i Sorø 31. maj. De tre besøgende musikere spiller også i flere andre byer.

Oprindelig er det musik fra skotske immigranter, der danner grundlaget for musikken fra øen Cape Breton med violinen som det mest traditionelle instrument. Dansene fra den nordøstlige del af Canada er i familie med squaredance og highland dans.

Fra kl. 13 er der workshop i hhv. dans og i violin, guitar, bas og harmonika med de tre musikere Troy MacGillivray, som optræder med violin, piano, viola, guitar, bas og step. Allan Dewar spiller piano og guitar, mens Jake Charron trakterer guitar, banjo og tinwhistle.

Troy MacGillivray. Pressefoto

Troy MacGillivray. Pressefoto

De tre musikere afholder koncert kl. 19.00, og derefter er der ceileidh fra kl. 20.30. Undervejs vil de tre musikere fortælle om såvel musik som dansetraditionerne på Cape Breton.

I dagene omkring arrangementet i Sorø kan de tre musikere opleves ved koncerter i Esbjerg, Hillerød, Roskilde, Tønder og på Fanø, hvor der bliver afholdt et tilsvarende arrangement d. 7. juni fra kl. 16.30 i Sønderho Forsamlingshus.