I år starter musik-onsdagene i Sommersted d. 5. juni, og det bliver en bred vifte af musik hen over sommeren frem til sidste koncert d. 21. august. Første onsdag går Golosa la Orquesta fra Santiago de Chile igen på scenen med fyrig latinamerikansk musik og en ny sangerinde i spidsen her på deres anden Danmarks-turné.

Dougie McLean

Ugen efter er det Thomas Kjellerups tur (der er venteliste til hans koncert), og det bliver et gensyn og genhør efter 15 år med masser af andre koncerter og gode sange. Man kan godt sige, at viftens mange forskellige og alsidige musikfarver allerede her viser sig, og det samme kan man sige, når Denis McLaughlin går på d. 26. juni (sammen med Børge og Mette Solkær) – det bliver efter en onsdag uden program.

Til d. 2. juli må man sige, at parret har gjort lidt af et scoop med det er skotske topnavn Dougie McLean, som i mere end 45 år har turneret verden over med bl.a. Tannahill Weavers. Allermest har han optrådt i eget navn, somme tider solo, andre gange med band. Men altid med egne, stærke sange, som vi også har haft lejlighed til at høre på både Skagen og Tønder Festival. Caledonia er hans helt store sang (på hans gennembrudsalbum) fra 1979, men der er mange andre.

Igen skifter vi totalt spor, når superkvartetten Basco med fire store personligheder inden for nordisk musik spiller koncert d. 10. juli – det bliver en flot aften med de fire dygtige spillemænd. De bliver fulgt af en af Danmarks rigtig fine sangstemmer, nemlig Signe Svendsens. Hun har radiohittet med indtil flere af sine egne sange. Signe Svendesen har sunget i Sommersted før med Niels Hausgaard, men i år er hun solo. Herefter byder Café Ellegard d. 31. juli på den populære duo Jane & Shane (UK/Irland), som stensikkert leverer energisk, veloplagt musik og superstemning. Som der står i programmet, så har det ”været et folkekrav at få dem tilbage i kostalden”. Der er venteliste til koncerten. Til hendes, til McLeans og Jane & Shanes koncerter er der ligeledes venteliste.

Denis McLaughlin

7. august hedder bandet Twang, og Peter Banks, Thyge Søndertoft og Spencer Gross tolker den amerikanske folkemusik både med kærlighed til traditionen, men også med nye takes på den og med twang på alle strengene. Ugen efter står Mette og Børge for en af deres egne viseaftener, og til slut kommer ham, som meget ofte slutter sæsonen af, nemlig Niels Hausgaard. Og ja, der er som sædvanligt udsolgt allerede. Niels fejres i år med en særlig koncert på Tønder Festival, idet han en af de sidste dage i august fylder 75 år.

Det er 27. gang, at parret slår stalddørene op og fylder sommeraftenerne med en masse fin musik, gode møder og kaffeslabberas. Billetsalget har været i gang et stykke tid på billetsalg.dk. Man bestiller på nettet, men afregner på Cafe Ellegaard. Skulle der gå kludder i noget, så ring bare til 74846500, forlyder det fra de to.

www.cafeellegaard.dk