The Savage Rose fyldte sidste år 50, og jubilæet blev behørigt markeret med en række koncerter samt en bog, som dog først nu er på gaden.. Biografiens titel burde nok have været ”Annisette fortæller”, da de fleste andre nøglepersoner ikke medvirker. Gonzalez har således samlet Annisette-citaterne og bundet dem sammen med lidt tekst.

Heldigvis beretter Annisette klogt om de mange op- og nedture og de mange konstellationer af bandet. Især de musikalske inspirationer, som hun og Thomas Koppel fandt i verdensmusikken, burde interessere rootszone-læsere.

Derfor er bogen en velfortalt, men ensidig musikhistorie, og den kronologiske fortælling forekommer lidt rodet. Der er mange ’huller’, og jeg mangler lidt flere datoer og årstal som holdepunkt. En tidslinje ville pynte. Desuden ville en diskografi være gavnlig. Desværre er flere af Thomas Koppels værker slet ikke nævnt (f.eks. Mass for a Case-albummet). Endelig er mange af bandets konflikter med musikbranchen, pressen og offentligheden kun berørt, men bliver ikke nærmere behandlet.

Bogen har ellers 450 sider og en masse fotos at gøre godt med. Men mange af os, som har fulgt orkestrets karriere, vil ikke finde så meget nyt, så jeg vil nøjes med at anbefale den til ikke-kendere af The Savage Rose. Desuden har bandet indspillet så meget musik på både engelsk og dansk, at man med større udbytte kan lytte til den i stedet. Eller tage ud og opleve dem live.

Desværre måtte The Savage Rose aflyse deres optræden på Tønder Festival i år, men vi håber at opleve dem i Tønder næste år. De er i hvert fald annonceret som et topnavn.

Øverste foto: Per Dyrholm