Det er ingen mindre end Benny Holst Trio (øverste foto: Pressefoto), som den nye forening ”Musik mellem Fjordene” har valgt til at gå på scenen til dens allerførste koncert 13. april. Hermed har musikforeningen klogeligt og kvalitetsbevidst valgt en af det danske folk-miljøs absolut største og mest garvede: Den gamle mester himself i selskab med en anden veteran på folk-scenen, hans mangeårige, sprælske musikpartner Martin Andersen på elektrisk violin samt ikke mindst den noget yngre og formidabelt fingerfærdige roots-, blues- og folk-guitarist Jacob Rathje. De tre har spillet sammen i en længere årrække og har sammen udgivet to succesfulde, roste albums, nemlig ”Himlen må vente” og ”Sepiadage”. Er det ikke på tide med et nyt?

Foto: Per Dyrholm

Foto: Per Dyrholm

Benny Holst har altid skrevet indholdsrige og vedkommende tekster og har gjort sig bemærket siden midt i 1970’erne. Han må absolut regnes med, som foreningen selv skriver ”når kongerækken af danske sangskrivere skal opstilles”. Helt enig. Og så spiller de ellers hamrende god musik, for det er tre unikke musikere samlet i én supertrio.

Koncerten starter kl. 20, og det foregår i Kulturhuset Rejsestalden, som ligger Hovedgaden 29a i Jægerspris i Hornsherred. Billetter har været solgt via Place 2 Book (og måske endnu), og ellers kan man købe billet til 160 kr. i døren. Koncerten støttes af Frederikssund kommune. De to fjorde, der henvises til i musikforeningens navn er (naturligvis) Roskilde Fjord og Isefjord. Musik mellem Fjordene er en nystartet forening med afsæt i Kulturhuset Rejsestalden i Jægerspris. Ambitionen er at bringe intime musikalske oplevelser til borgerne i Hornsherred og omegn, og man håber naturligvis på opbakning og støtte fra dem (og andre) – f.eks. ved at melde sig ind i foreningen og så ellers komme til koncerterne.