Så kan man igen drage til festival i det sønderjyske. Dog ikke til Tønder, men til den østlige del af landsdelen, når der igen er festival i Rinkenæs ved Gråsten fredag 3. og lørdag 4. marts. Det er bl.a. lykkedes at få det skotske band Manran på programmet fredag aften. Det er efterhånden nogle år siden, de skotske musikere optrådte i Danmark, og siden sidste optræden har de udvidet bandet med sangerinden Kim Carnie, som giver dem en ekstra dimension. Manran giver den fuld skrue med både traditionelle skotske melodier, men også med nyfortolkninger og et varieret sæt.

Ikke mindst den energiske harmonikaspiller Gary Innes og violinisten Ewan Henderson forstår at charmere publikum med deres humør og energi og deres høje musikalske niveau. De præsenterer formentlig også både sækkepibe og uilleann pipes, og så er ikke mindst Kim Carnies fløjlsbløde vokal tilføjet, sikkert både på engelsk og gælisk. Et meget spændende comeback ved en dansk festival.

Tom Donovan

Både før og efter Manrans optræden er der dansk på programmet. Bandet FAR åbner med sømandsfolk, og Southern Comforts slutter aftenen med countrymusik. Lørdag står der Singers in a Round fra middagstid med Perry Stenbäck som vært og med bl.a. Brett Perkins og HP Lange som deltagere. Om eftermiddagen står Stenbäck også i spidsen for Bragr, som præsenterer nordisk folkemusik, inden den sydsjællandske sangskriver MC Hansen og Jacob Chano overtager scenen.

Der lægges meget vægt på fællesskabet og dertil god mad, og der bliver mulighed for det sidste ved en fællesspisning inden aftenens program. Her åbner Twang med amerikanske folkemusiktoner, inden Tom Donovan supplerer sin irske musik med gode historier, og så slutter lørdagens lange program med HP Lange Big Gumbo. Begge aftner er der også mulighed for akustisk jamsession, når det officielle program er slut.

Hvis man køber billet inden d. 24. december, kan den fås for 350 kr., og så gælder den til begge dage! Så kan det vist ikke blive billigere. Man kan selvfølgelig også købe billetter til de enkelte dage.

http://bttr.dk/