Det er overskriften for de næste tre mandagskoncerter på Orangeriet i Tivoli. Duoen Mambe & Danochilango lægger ud d. 2med det, de selv kalder ’ethnic bass’, og det skulle dække over tribal, kuduro, hiphop, dancehall, balkan og cumbia! Det tegner til at blive en spændende koncert med folk, der virkelig kan forene rytmerne fra diverse verdensmusik og dermed skabe deres egen.

De to er bosat i Skandinavien, men har rødder i det latinske. Faktisk er de bosat i den globale landsby så at sige. Dans og performance er del af deres show, så mon ikke man kan forvente sig en masse ikke bare for ørerne, men også for øjnene. Og hvorfor ikke selv danse med på de mange beats?

Golosa La Orquesta kommer fra Santiago de Chile og spiller sydamerikansk folkemusik, som de fire mænd og to kvinder blander med både jazzede og rockede toner. Det vokale er et meget vigtigt islæt, og de optræder med stor og sprudlende spilleglæde. Heller ikke ned Golosa La Orquesta er det nemt at stå stille, så her er rigtig stor grund til at komme for tangoentusiaster og andre med fut i danseskoene mandag d. 3. juni.

Næste koncert er 10. juni med canadiske Les Poules á Coulin, som alle er børn af veletablerede folkemusikere. De er nærmest flasket op på festivaler og bagscener, så musikken har været en helt selvfølgelig ting i hele deres barndom i Quebec. Trods deres unge alder har de spillet sammen i næsten 10 år. De krydrer deres folkemusikalske opdragelse med inspiration fra det nordamerikanske kontinents forskellige traditioner for bl.a. jazz og old-time foruden egen sound og personality. De synger på både engelsk og fransk, og tilsammen spiller kvartetten på violin, guitar, banjo, lapsteel, mandolin, klaver og percussion.

Både Les Poules á Coulin og Golosa La Orqesta spiller også på Halkær Festival (7.-9. juni), ligesom det chilenske band spiller på Café Ellegaard onsdag 5. juni.