August må være årets ubetingede festivalmåned, når man kigger på listen med alle genrer. Og man skal have mere end travlt, hvis man skal anmelde dem alle.

præstøfjordI weekenden, der slutter med lørdag 2. august, afsluttes Danmarks Grimmeste Festival i Brabrand, og det samme gælder Trailerpark Festivalen i København, Middelfart Jazz Festival, Ringsted Festival, Kildemose Festival, Vanguard Festival på Frederiksberg, Fjerritslevs Vesterhavs Rock Festival, Musik i Gryden Festival i Grindsted, Nakskov Sommer Festival, Ruds Vedbys Hovsa Familie Festival, Gilleleje Festival, Mosstock Festival, Femø Jazz Festival, Bork Havn Musik Festival og Aalborgs Egholm Festival.

tange søEfter denne lange række festivaler, som er fordelt pænt over det ganske land, så er det den efterfølgende weekend tid for Danmarks Smukkeste Festival i Skanderborg, Ringkøbing Fjord Jazz Festival, Hillerøds New Note Festival og ikke mindst Musik over Præstø Fjord.

Skulle der mon være en ”friweekend” i august? Nej, det er der ikke. For så gælder det københavnske Strøm Festival, Copenhagen Songwriters’ Festival og Smukfest Copenhagen Festival. Længere vestpå afholdes Kalundborg Rocker Festival, og tager man endnu længere mod vest, finder man i Thisted Alive Festivalen. Den næstsidste weekend kan man tage til Tange Sø Folk Festival i Ans eller Snake City Jazz Festival i Slangerup.

Men ellers er der Corabelle Festival i Hedehusene, og Vordingborg er værter for Gutter Island Garage Rock Festival, men der på klippeøen afholdes Wonderfestiwall Festival i Allinge.

logotfOg inden månedens sidste weekend, hvor Tønder byder på festival nr. 40, så begynder Nykøbing Mors Kirke Festival et par dage før, mens der i hovedstaden er Scandinavia Reggae Festival og i Bjerringbro Fyrværkeri Festivalen.

Så er en lang musikalsk rejse slut med udgangen af august 2014 og 34 festivaler. Og måske er der endda flere, som vi ikke lige har hørt om!