Hvis du/I vil have chancen for at spille på den store event i Sverige, så er det nu eller i allernærmeste fremtid, der skal ansøges. Deadline er 31. december. Nordic Folk & World Music Showcase foregår 30. marts til 2. april med stor galla den 1. april. Det hele sker i Västerås i Sverige og går ud på at viser forskelligheden og variationen i den nordiske folk- og verdensmusik og –dans, og hensigten er ligeledes at styrke samarbejdet mellem de fire nordiske lande og skabe flere turnemuligheder for hinanden i Norden, men også udenfor. Showcasen er platform for nye bekendtskaber, forbindelser, drøftelser af udviklingen i Norden og diskussioner af den fælles nordiske tradition. Foruden musikere samles alle mulige nøglepersoner som f.eks. festivalarrangører, spillesteder og andre internationale musikkøbere og aktører til seminarer, oplæg og workshops.

rosafolklogo-langFem-syv svenske upcoming folk/worldsolister eller bands kommer til at få hver sin koncert på Nordic Folk & World Music Showcase. Allerede nu har mere end 75 ansøgt, og i løbet af december afgøres det, hvem der bliver de udvalgte, som spiller med både løn og betalte rejseomkostninger.

Men desuden får to navne fra hvert af de nordiske lande chancen for at gøre opmærksom på sig selv på showcasen. ROSA-Folk og World Music Denmark står for at udvælge de danske deltagere. Du finder ansøgningsskema på: http://app.festivall.dk/application/XQAAAA/

Showcasen er en del af og optakt til Folk- och Världsmusikgalan 2016, som finder sted for 7. gang – i 2014 foregik det i Uppsala. The Swedish Board for Traditional Music and Dance med flere underorganisationer etablerede den, og i år samarbejdes med Västmanlandsmusiken og Musikcentrum Sweden. Showcasen er desuden organiseret i samarbejde med Music Finland, World Music Denmark, ROSA-folk, Music Norway og Export Music Sweden.

Du kan finde meget mere information om Nordic Folk & World Music Showcase og gallaarrangementet, hvor der uddeles adskillige priser på www.nordicshowcase.se