MC Hansen

MC Hansen

Det begynder og slutter i Mariehaven. Sådan må det være i Ansager, når den tredje Mariefestival finder sted med byens ”kulturminister” Helge Engelbrecht som omdrejningspunkt. Selv om det er et projekt, hvor både Ansager Idrætsforening, Borgerforening og Byudviklingsforening er med på lige fod med Musik Galleriet.

Fredag 4. september kl. 15.30 starter streetparaden fra Mariehaven, hvor musikere og gæster går i samlet flok med musikken i front til torvet, hvor den officielle åbning finder sted kl. 16.00. Derefter er der frit valg på alle hylder. Det vil sige musikalske oplevelser på 20 forskellige spillesteder, store som små, i Ansager centrum og nærmeste omegn.

Louise Støjberg

Louise Støjberg

Ikke mindre end ca. 200 koncerter står på programmet fra fredag eftermiddag til og med søndag d.6.9. hvor det hele rundes af med koncerten Mariefestival Allstars i Mariehaven kl. 14.00. I alt deltager omkring 500 sangere og musikere fordelt i 67 bands eller solister, som præsenterer deres musik i mange forskellige genrer. Det er igen muligt at møde og lytte til Anders Mikkelsens forunderlige og eftertænksomme tekster, mens Jensen, Bugge & Høirup uden tvivl giver prøver fra deres nye album med dansk folkemusik fra allerøverste og fineste hylde.

MC Hansen præsenterer ”skandicana” med historier fra sine mange ture rundt i USA og Sydsjælland! Fra det nordjyske kommer finurlige fortællinger fra det virkelig liv med Mikael K og Klondyke, mens Louise Støjberg får en travl weekend. Hun skal på scenen i en duo med gemalen Martin Rauf, i bandet Støjberg og i trioen Zenobia.

Men også knap så kendte navne kommer på scenen. F.eks. duoen Cuchulain Band med brødrene Smith har rødder i den traditionelle irske og skotske folkemusik inspireret bl.a. af The Dubliners, og kvintetten De Gyldne Drenge med bl.a. Jørgen Dickmeiss, der præsenterer irske ballader, og som det står i præsentationen ”folkemusik for folket”!

http://mariefestival.dk/index.html