Foto: Henrik Bjørslev

Foto: Henrik Bjørslev

Afenginn har virkelig luft under vingerne for tiden. Nærmest netop nu er de på vej mod Australien og Tasmanien for at spille 10 koncerter. Det spraglet-supermusikalske band er inviteret af Cygnet Festival på Tasmanien, hvkronprinsesse Marys fødeø, og har så suppleret med klubkoncerter i Melbourne 9. januar og flere andre steder samt på festivalen Illawara i Wollongong. Jo, det lyder eksotisk – ligsom Afenginn jo selv er det. Hele tre koncerter på tre forskellige spillesteder på festivalen lørdag den 18. januar. Til det siger bandet, at de jo er vant til at være på farten, og at der nok er mulighed for en smule strandliv down under – og dét er de ikke vant til.

Når Afenginn vender hjem er der en uges pause, men så gælder det Tyskland fra den 29. januar og til 4. februar. De seks tyske koncerter foregår i Hildesheim, Frankfurt, Stuttgart, Düsseldorf, Kronach og Dresden. Til marts gælder det Afenginns store, danske publikum. Global i København lægger scene til den 7. marts, og så går det til Rønne, Århus og Odense.  Fredericia og Halkær Kro i Nibe bliver besøgt den 8. maj og 10. maj.

Bandets femte studiealbum LUX udkom i 2013 og har gjort sit til at slå Afenginns fast som en af de tunge spillere inden for den kontemporære verdensmusik. Deres blanding af nordisk melankoli, skæv balkan og klassisk og ikke mindst deres forrygende livekoncerter er særegen, fængslende og populær. Et godt dansk kort i de vigtige udenlandsturneer for at fremme dansk folkemusik og dens status.

http://www.afenginn.com/