Tivoli-sæsonen lakker mod enden efter hidtil 21 folk-, roots- og worldskoncerter på Orangeriets scene, men der er heldigvis tre endnu. Og de tre koncerter har kvindelige musikere i fokus, for navnene Vingefang, kvartetten Enkel fra Finland og Ida Wenøe i spidsen for The Silver Cords.

Mandag d. 2. september er Vingefang (øverste foto) ikke kun duo, men trio. Miriam Ariana på både violin, bratsch, percussion og sang & Lene Høst på sang, guitar, klaver og percussion tager cellisten Maja Frese med i Tivoli. Udgangspunktet tager de i stemmerne og blander ligesom instrumenterne ind i det, og de inviterer med deres spilleglæde tilhørerne med ind i deres underholdende og stemningsfulde univers. Her er nordiske klange, franske viser, brasilianske rytmer og andre krydderier på deres personlige og flotte musik. Vingefanget er stort.

Ida Wenøe

Enkel – det er en finsk kvindekvartet, som ifølge sig selv leverer ’traditionel girl power’, men med en meget utraditionelt tilgang til traditionen. Bandet har to harmonikaer med, en kantele, en violin – og så fire stærke stemmer. Kantelen er et århundredgammelt strengeinstrument og Finlands nationalinstrument. Enkels debutalbum blev i 2016 Finnish Folk Music Album of the Year i 2016, og i 2018 kom deres andet album, We Are Enkel, til fine anmeldelser. De spiller op til mange forskellige følelser – og ofte også til dans. Enkel skal opleves – ganske enkelt. Det kan du d. 9. september.

Ida Wenøe slutter sæsonen af d. 16. og bakkes op af sine Silver Cords. Hun er en ener og fornyer, går sine egne veje selv om inspirationen også hentes i 1960-70’ernes folkscene. For den er også frisk, nutidig, dybt indlevende i sin lyd og sine fortællinger, for Wenøe er en medrivende og intim performer. Hun har indspillet to soloalbums, det seneste kom i april i år. Mon ikke vi skal høre en hel del fra The Things We Don’t Know Yet fra Orangeriets scene med Ida Wenøe og de to Silver Cords. En passende afslutning på endnu en meget flot og alsidig MundoMandag-sæson, der tager lytterne ud i alle hjørner af folkemusikken. Tivoli skal (igen) have ros for hver uge at sætte så flot et fokus på vores genre, som indeholder og byder på SÅ meget. Bliv endelig ved – publikum holder tydeligvis af det, har jeg konstateret mange gange derinde.