Siden musikeren Helge Arildsø døde ganske pludseligt for fire år siden, er der hvert år blevet uddelt prisen ”Årets Helge” til en talentfuld ung musiker. Foruden den ærefulde pris betyder det også, at kunstneren får mulighed for at spille på alle de store festivaler.

I år gik hæderen til musiker og sangskriver Natasja Lee Dickinson, og rootszones udsendte mødte den talentfulde singersongwriter på Skagen Festival, hvor hun gave et par numre sammen med Morten Husted.

Natasja Lee DickinsonSå hvad betyder prisen for en ung musiker?

”Det betyder, at den musiske kreds er blevet lidt større, så det er blevet nemmere at få kontakter med andre musikere, og det giver selvfølgelig også nogle job på festivaler i år”.

Hvornår begyndte du på din karriere som musiker?

”Jeg startede stille og roligt i 2010, men fandt først rigtigt ud af, at jeg skulle spille musik i 2012. Det er country og folk, jeg spiller mest, men jeg er kommet lidt over i singersongwriter-stilen, og der befinder jrg mig rigtig godt. Det er vigtigt for mig, at musikken bliver givet tilbage til folk, så jeg spiller meget på plejehjem, ved den hjemløse på gaden og på lukkede retspsykiatriske afdelinger. Jeg skriver ofte sange om de mennesker, som vi ikke ser så meget til, altså de ”grimme” ting.

Hvad betyder prisen for din fremtid?

”Årets Helge” er en anerkendelse, som går begge veje. Den giver noget til mig, og jeg håber også, at den giver noget til det danske musikliv. Nu skal jeg f.eks. spille på Tønder Festival, og det har været et stort mål for mig. Lige fra jeg startede, var drømmen, at jeg en dag ville stå på scenen i Tønder. Og nu skal jeg spille 60 minutter der, så det glæder jeg mig meget til. Jeg har både en duo og en trio-konstellation, så vi kan spille alle steder. Jeg startede jo ret sent med musikken, og nu har jeg mødt andre, der har fået prisen. Vi udveksler erfaringer og udvikler noget sammen”.

Natasja Lee Dickinson – Forside