Morten Koch overrækker Folkemusikprisen 2015 til Eleanor Shanley

Morten Koch overrækker Folkemusikprisen 2015 til Eleanor Shanley

Søndag aften sluttede den 45. Skagen Festival som vanligt med alle musikere og sangere, som stadig var i byen, på scenen til den traditionelle afslutningssang It’s good to see you.

Arrangørerne kan se tilbage på fire dage med mange fantastiske koncerter, så musikudvalget kan med god samvittighed ranke ryggen og være tilfredse. Der var både plads til nye og ældre bands og musikere, spændende nyheder og unge talentfulde musikere. Der var de kendte navne, hvor genkendelsens glæde er stor, og alt indimellem.

Afslutning på Havnescenen

Afslutning på Havnescenen

Søndagen begyndte med Singers’ Afternoon på Havnescenen, hvor den ene musiker og det ene band efter hinanden passerede revy. Her var overraskelser. Lasse & Marthilde, som fortalte at de deltog for første gang ved festivalen for ca. 40 år siden. Tre medlemmer fra Oysterband gav to numre, selv om de om aftenen skulle spille koncert, og de netop var kommet retur til Skagen efter koncert på Tunø!

Direktør i Spar Nord i Skagen, Morten Koch, overrakte årets Folkemusikpris, som en festlig start på aftenen i Kultur & Fritidscentrets afslutningskoncert. Årets modtager, irske Eleanor Shanley, fik prisen for sin loyalitet over for den traditionelle irske folkemusik. I en tid, hvor begrebet folkemusik bliver bredere og bredere, er hun solidt forankret i hjemlandets musik. Shanley var meget glad for prisen, for som hun sagde: ”Den kommer fra et sted og et folk, som jeg selv elsker meget højt, og som jeg værdsætter”. Den sympatiske sangerinde har en stille og rolig tilgang og nærmest ydmyg hengivenhed til sin musik, og hun var stolt over at have modtaget en pris, som hendes legendariske landsmænd The Dubliners tidligere har modtaget.

Eleanor Shanley

Eleanor Shanley

Så var det tid for musikken, og her lagde De Danann ud med et par instrumentale numre, inden de fik følgeskab af Eleanor Shanley og hendes smukke stemme. Bandet spillede reels og valse på skift med sange fra prisvinderen, og de sluttede med ”Let Him Go, Let Him Tarry” som ekstranummer – til glæde og jubel fra det store publikum, der endnu engang belønnede hende med stående bifald.

John Jones

John Jones

Så var det Oysterbands tur. Med den karismatiske forsanger John Jones i fin form gav bandet en flot koncert med flere numre fra deres seneste album ”Diamonds on the Water”. Det blev til både instrumentale og nye numre blandet med bandets kendte numre, og det blev det en værdig farvelkoncert for festivalen. Ikke mindst den effektfulde afslutning fra Oysterband, da de seks medlemmer gik ned til publikum og akustisk spillede og sang den perfekte sang til lejligheden ”Put out the lights” i en totalt stille sal, som få sekunder før havde genlydt af musik og jubel fra publikum. Sådan!

Oysterband i akustisk udgave i Skagen.

Oysterband i akustisk udgave i Skagen.