Når der for 29. gang afholdes Spot Festival i Aarhus d. 2.- 4. maj med foreløbig 81 navne på plakaten, så er det den store mulighed for unge solister og bands til at få deres musik ud til et stort publikum.

Justine Hald Boesen

Der er desværre ikke meget folk på programmet lige umiddelbart, men der kommer jo ofte overraskelser undervejs. Dog kan man glæde sig over trioen Hvalfugl med en blanding af folk, klassisk og jazz på repertoiret., og så kommer AySay , som i 2022 fik to priser ved DMA Roots, og trioen var også nomineret sidste år.

Den meget talentfulde sangerinde, sangskriver, komponist og harmonikaspiller Justine Hald Boesen står også på programmet, og hun bliver et spændende bekendtskab på festivalen. Det samme kan siges om Tamara fra Færøerne, og hendes landsmandinde Døgg Nónsgjógv, som synger på sit modersmål. Den finske sanger og sangskriver Joalin skal nævnes, da hun også bevæger sig ind i den nordiske musiks tone. Endelig skal den danske duo iiris også lyttes til med deres forholdsvis stilfærdige melodier og følelsesladede tekster.

Men der er ikke kun livemusik på Spot Festival. Der er konferencer, showcases og workshops med emner som f.eks. streaming og musikeksport.

Frontpage